Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Turkoois, de geboortesteen van de maand December

Geplaatst door Tamara Loyd op

Turkoois is een prachtige edelsteen die vaak wordt gebruikt in sieraden en is de geboortesteen van December. Maar wist je dat deze edelsteen ook een aantal andere verrassende eigenschappen heeft?

Werking van de edelsteen Turkoois
Allereerst staat turkoois bekend om zijn beschermende werking. Het wordt vaak gebruikt om negatieve energieën af te weren en om mensen te beschermen tegen negatieve invloeden van buitenaf. Bovendien kan turkoois ook helpen bij het bevorderen van creativiteit en het vergroten van zelfvertrouwen.

Maar turkoois heeft nog meer voordelen. Zo wordt deze steen geassocieerd met het sterrenbeeld Boogschutter. Dit betekent dat het een perfect cadeau kan zijn voor vrienden of familie die tussen 23 november en 22 december jarig zijn, of voor iedereen die een sterke band heeft met dit sterrenbeeld.



Een ander interessant feit over turkoois is dat het vroeger veel werd gebruikt als amulet of talisman. Het werd beschouwd als een krachtig symbool van bescherming en welzijn en werd vaak gedragen als bescherming tegen het boze oog en andere negatieve krachten.

Ten slotte is turkoois ook gewoon een prachtige steen die kan worden gebruikt in allerlei soorten sieraden, van armbanden en oorbellen tot kettingen en ringen. Het kan worden gecombineerd met verschillende soorten metaal, zoals goud en zilver, en kan worden aangepast aan verschillende stijlen, van klassiek tot modern.

                                             Oorbellen roosje

Of je nu op zoek bent naar een mooie toevoeging aan je eigen sieradencollectie, of naar een uniek cadeau voor iemand die je dierbaar is, turkoois is zeker een edelsteen die de moeite waard is om te overwegen.

← Vorige blog Nieuwste blog →

Laat een opmerking achter

Blogs & Laatste nieuws

RSS
Reviews voor Jaylaa Jewelry
Blog Klanten Reviews

Reviews voor Jaylaa Jewelry

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

We vinden het belangrijk dat reviews een zo goed mogelijk beeld geven over onze producten en service. Onze beoordelingen worden daarom, onpartijdig, beheerd door Webwinkelkeur. ...

Lees meer
Blog Verzorging van je sieraad
Blog Sieraden bewaren Verzorging

Hoe houdt je je sieraden lang mooi

Tamara Loyd
Door Tamara Loyd

Hoe zorg je voor je dierbaarste sieraden. Wanneer je een sieraad hebt gevonden waar je helemaal weg van bent, wil je er natuurlijk voor zorgen...

Lees meer